Ozan Nihat Bursa'da Atışma Dalında Birinci Oldu

Ozan Nihat Atışma Dalında Birinci Oldu
 
Yıldırım Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 7. Uluslararası Türkiye Aşıklar ve Åžairler Åžöleni ödül töreniyle son buldu.
 
Ä°lk gün bir birleriyle yarışan aşık ve ÅŸairlerden dereceye girenlere Ahmet Taner Kışlalı Meydanı Bayrak Alanı’nda düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Özgen Keskin’in yanı sıra çok vatandaÅŸ katıldı.
 
40 yıl Konya’da aşıklar ÅŸöleni düzenleyerek bu geleneÄŸi yaÅŸatan Feyzi Halıcı’ya teÅŸekkür ederek konuÅŸmasına baÅŸlayan Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Özgen Keskin, "Hepinizin de bildiÄŸi gibi, bir milletin zekası, o milletin dili ve sanatı ile ölçülür. Bütün milletimizin bu iÅŸe sahip çıkması gerekiyor. Biz belediye olarak bu görevi en iyi ÅŸekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. 2 günden beri devam eden ve 7 yıldır geleneksel olarak düzenlediÄŸimiz bu yarışmanın gayesi hem dilimizi geliÅŸtirmek, hem de sanatçılarımızı, yazarlarımızı teÅŸvik etmektir. Türkçe’mizin konuÅŸulduÄŸu diÄŸer ülkelerden gelen ÅŸair ve aşıklar arasında kardeÅŸliÄŸi pekiÅŸtirmek istiyoruz." dedi.
 
KonuÅŸmaların ardından Yıldırım Belediye BaÅŸkanı Özgen Keskin, Feyzi Halıcı’ya Bursa’ya özgü kılıç kalkan kıyafetleri hediye etti. Azerbaycan’dan gelen heyet ise, BaÅŸkan Keskin’e 7 yıldır bu organizasyona ev sahipliÄŸi yaptığı için teÅŸekkür ederek, kaftan giydirdi.

10 farklı ülkeden 82 aşık ve ÅŸairin 5 dalda yarıştığı 7. Uluslararası Aşıklar ve Åžairler Bayramında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın hediye edildi. Türkü dalında 1. Ahmet PoyrazoÄŸlu, 2. Abdullah Gizlice, 3. Kemale Mehtiyeva; atışma dalında 1. Ozan Nihat, 2. Muhsin Özen, 3.HaÅŸim Gubalı; leb-deÄŸmez dalında 1. Erol Ergani, 2. Arif Ä°nan Yıldırım, 3. Zafer Kazancı, ÅŸiir yazma dalında 1. Sevim Yakıcı, 2. Recep AteÅŸ, 3. Hikmet ElitaÅŸ, ÅŸiir okuma dalında 1. Mustafa Firengiz, 2. Zeynel Beksaç, 3. DerviÅŸe Güneyyeli Kutlu oldu.
 

Yorum ekle


Click
Geçmiş Programlarım
Atışmalar
Ä°ÅŸte Ben Yarenler
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün309
mod_vvisit_counterDün291
mod_vvisit_counterBu Hafta2215
mod_vvisit_counterGeçen Hafta2533
mod_vvisit_counterBu Ay13146
mod_vvisit_counterGeçen Ay8832
mod_vvisit_counterToplam1348647

Åžimdi, 10 misafir sitede.
IP Adresiniz: 3.144.12.205